Am un exemplu pe care il folosesc tot timpul atunci cand sunt intrebat despre producatorii de mobilier si calitatea mobilierului pe care acestia il produc, iar deseori raspunsul meu aduce o stare initiala de confuzie. Le spun tuturor ca un producator de mobilier care lucreaza cu produse de calitate trebuie sa stie sa foloseasca fibra materialelor (sau decorul) pentru a crea efecte estetice placute ochiului. Si acum toata lumea face o pauza si se intreaba de ce oare vorbesc despre o chestie atat de banala pe care toata lumea o stie? Adica toata lumea stie sa potriveasca fibra pieselor, nu? Da. Si nu prea. Una este sa potrivesti continuarea fibrei ca directie (stanga-dreapta continua) si alta este sa creezi un efect vizual care sa placa ochiului.

Ca sa se inteleaga mai bine, incerc sa aduc exemplele urmatoare:

Un exemplu banal de fibra continua care nu transmite nimic.

Un exemplu de orientare a fibrei intr-un mod estetic cu impact vizual.

Acum banuiesc ca se intelege si calitatea executiei, nu numai a materialelor, nu?

Ideea este ca pentru o astfel de imbinare si calitate a executiei este nevoie fie de multa munca pentru a desena cum se pot debita piesele pentru a putea obtine acest efect, fie sa folosesti programul de optimizare care te ajuta sa rezolvi aceasta problema.

Acest tip de optimizare se numeste perfect figures sau, mai pe intelesul nostru, iti permite sa selectezi continuitatea unei fibre sau unui decor intr-un anumit set sau portiuni din panoul din care se efectueaza debitarea.

Un exemplu de setare a continuitatii

Related Post

Leave a Comment