Aici este locul în care începem să setăm nivelul de complexitate pe care îl dorim atunci când calculăm cum să se așeze piesele cât mai bine pe panourile de lucru. Este foarte probabil să te tot intrebi ce reprezintă fiecare setare în parte, însă te sfătuiesc să nu le înveți pe toate deoarece, de cele mai multe ori, acestea nu te ajută pe tine în activitatea ta. Ține minte că acest program este unul care rezolvă foarte multe procese din industria mobiliei, iar multe dintre acestea nu se aplică și situației tale. Totuși, este important să știi despre existența lor deoarece te pot ajuta în viitor, atunci când vei da peste ele.
Printre setările programului de optimizare regăsim următoarele:
Avem 5 variante disponibile, iar noi recomandăm, pentru utilizatorii de bază, să folosească varianta implicitîă, Choose automatically (adică alegere automată). Ține minte că datorită faptului că poți aranja manual piesele în diagramele de tăiere, reglarea nivelului de optimizare devine mai puțin relevantă (pentru unele situații). Ca să înțelegi mai bine cum este asta cu nivelul de optimizare, poți verifica articolul în care am vorbit despre nivelurile de optimizare a tăierii.
Variante disponibile:
Programul alege singur cum să facă optimizarea în funcție de mai mulți parametri care țin strict de piesele și setările pe care le-ai făcut tu. Aici am mai discutat despre ce înseamnă nivelul de optimizare și care sunt implicațiile acestuia.
Traducerea în limba română sună cam așa: Aplică aceeași schemă de tăiere dacă piesele îndeplinesc următoarele:
Variante disponibile:
Ca să înțelegi mai bine ce înseamnă primul nivel de optimizare, dacă nu ai citit articolul sugerat mai sus, poți citi ce am scris despre nivelurile de optimizare.
Variante disponibile:
Variante disponibile:
Variante disponibile: